En bostad genom oss

Så går det till att få en bostad genom oss

 

 1. Anmäl ditt intresse till en viss, specifik ledig bostad 
  För att få en bostad genom oss på Bo Komfort behöver du lämna en intresseanmälan för en viss specifik bostad. För att se vilka lägenheter som finns lediga, och för att kunna anmäla intresse, besök länken Lämna intresseanmälan.  Under varje ledig bostad finns en länk till ett ansökningsformulär. Finns det inga lediga bostäder går det inte heller att lämna intresseanmälan.Ta gärna för vana att besöka sidan då och då. Vi sänder nämligen inte ut några lägenhetserbjudanden.

  Alla som har fyllt 18 år och har ett svenskt personnummer eller samordningsnummer är välkomna att registrera sig som bostadssökande. Om du redan har en bostad eller var du bor spelar ingen roll.
   

 2. Registrera dig som bostadssökande här
   => Se sidan Lämna intresseanmälan 
   
 3. Visa intyg
  Om du har längst kötid av de som svarat ja kommer vi att kontakta dig. Du behöver då visa intyg som styrker att du uppfyller våra krav för att du ska erbjudas bostaden. Kraven handlar bland annat om din inkomst. Se därför till att alltid ha dina uppgifter uppdaterade vad gäller inkomst, arbetsgivare och adress samt referenser till tidigare boenden.
   
 4. Gå på visning
  När du anmäler intresse för en ledig lägenhet sorteras din anmälan in efter din kötid. Om du är en av dem med längst kötid när anmälningstiden gått ut bjuder vi in dig till visning. Se till att gå på visningen.
   
 5. Lämna svar
  Efter visningen behöver du svara ja eller nej på om du fortfarande är intresserad av bostaden. Det gör du genom att maila eller ringa oss på Bo Komfort. I din visningsinbjudan står datum för när du senast behöver lämna ditt svar.
   
 6. Skriv kontrakt
  När du är godkänd som hyresgäst skriver du kontrakt med oss. När kontraktet är skrivet avslutas din kötid.  Du behåller din kötid om du tecknar ett andrahandskontrakt. I varje annons finns information om vad som gäller för den specifika bostaden.
   
 7. Flytta in
  Efter kontraktskrivning är det dags att flytta in. Glöm inte att ändra din folkbokföringsadress hos Skatteverket.